Kendime Güvenmiyorsam Bu Yazıyı Neden Okumalıyım?

Bugün bir toplantıda; “Bugünlerin son günleriniz olduğunu bilseniz ne yapmak isterdiniz?” diye bir soru geldi. Ben de; “Elimdeki her şeyi ihtiyacı olanlara verirdim” diye yanıtladım.

Ama öyle kıyafetlerimi falan değil. Deneyimlediklerimi ve heyecanımı paylaşırım, amaçlarımı neler yapmak istediğimi, içimde beni kemiren ve başkaları da fark etsin, kullansın ya da üretsin diye sabahlara kadar beni uyutmayan amaçlarımı paylaşırım.

Peki insan neyi paylaşır?

-İnandıklarını.

Sayılarla Gerçekler

Türkiye’de 190’a yakın üniversite bulunmakta.

2016-2017 öğretim yılında; üniversitelerde 7 milyon 198 bin 987 öğrenci eğitim aldı. (Bazılarından da biz mezun olduk.)

Tüik; Ağustos 2015 itibarıyla 6 milyon 373 bin üniversite mezununun 774 bininin işsiz olduğunu açıkladı.

Yani Türkiye’de 4 işsizden en az biri üniversite mezunu.

İş bulan üniversite mezunlarının da bir bakalım.

Peki kaçı sevdiği işi kalpleri yerinden çıkacak şekilde yapabiliyor?

Kendime Güvenmiyorsam Bu Yazıyı Neden Okumalıyım? resim: 0

Deneyimleyerek Ortaya Çıkarmak

 “Ne yapmak lazım?” diye düşünürken, gençlere sorumluluk vererek ve birebir hissettikleri, dokunabildikleri, üretebildikleri çalışmaları yapmaları gerektiğinden yola çıktık.

-İnandık.

Kendi potansiyelimizi dışarıya çıkarmak için olması gereken en önemli şeydi çünkü.

Bu sebeple; Isparta’da bulunan bine yakın üniversiteli arkadaşımızı Ağ ve Teknoloji Odaklı Girişimcilik Programı ile bir araya getirebilmek için inanmaya başladığımız anları düşünmemek elde değil.

Hayatınızda ne istiyorsunuz?

Mutlu mu olmak istiyorsunuz?

-İsterseniz yapabilirsiniz.

Fark mı yaratmak istiyorsunuz?

-O zaman gerçekleştirebilirsiniz.

Ancak bunu yapmak istiyorum diyerek ortaya çıkmıyor, gerçekten inandığınız için hayat onu sizin için mümkün kılıyor.

Kendime Güvenmiyorsam Bu Yazıyı Neden Okumalıyım? resim: 1

ADIM ADIM ‘kendine güven’…

Belki düşeceksin, belki yapamayacağım diyeceksin, belki her şey hazır olsun ben çok yoruldum diye dile getireceksin ancak kendine güvenirsen, aklından geçemeyecek kadar iyi olabildiğini deneyimleyebileceksin.
Isparta’da Bine Yakın Genç Girişimci Hayalini Gerçekleştirmek için Teknolojiyi Kullanıyor

Süleyman Demirel Üniversitesi İnsan Kaynakları İş ve Performans Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Pınar Göktaş hocamız ve arkamızdaki şahane genç ekibimizin desteği ile birlikte hazırladığımız “Ağ ve Teknoloji Odaklı Uygulamalı Girişimcilik Projesi’ni” iki yarıyılda bine yakın üniversiteli genci bir araya getiriyoruz…

Bu kapsamda ‘Yerelde ilk’

Türkiye'de bu çerçevede ve yerelde ilk olma özelliğini taşıyan proje kapsamında; birinci dönemde “Üniversite Ortak Seçmeli Girişimcilik” dersini alan yaklaşık 300 öğrenci, 10 kişilik gruplar halinde gelerek iş fikirleri üretiyor. Her bir gruba çalışacakları iş alanı kapsamında mentör desteği sağlanarak iş fikirlerinin hayata geçirilmesi amaçlanıyor.

Kendime Güvenmiyorsam Bu Yazıyı Neden Okumalıyım? resim: 2

KOSGEB’den Direk Başvuru İçin 50 Bin TL Destek

Dönem sonunda proje gruplarından çıkacak olan gerçekçi ve uygulanabilir yaklaşık 50 iş fikrinin sunumları gerçekleştirilecek. Online ortamda askıda bulundurulacak iş fikirleri ile gençler bu proje kapsamda yatırımcılardan destek alabilecek olup KOSGEB tarafından da 50 bin TL’lik hibe desteği için başvuruda bulunabilecek.

Kimler Gençlerimizin Arkasında

Bu bağlamda ANSİAD (Antalya Sanayici ve İş Adamları Derneği), IGSİAD (Isparta Girişimci ve Sanayici İş Adamları Derneği), Genç Başarı Eğitim Vakfı, BAKA (Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve İstanbul’dan Genç Girişimci Kubilay Ören projeye mentör desteği vererek paydaşlar arasında yer almaktadır.

Melek Yatırımcılar ile Buluşacaklar

KEIRETSU kurumsal üyesi ANSİAD Koordinatörlüğü’nde KEIRETSU Forum Melek Yatırımcılık ağı ile işbirliği sağlanacak olup;  bu vesileyle Keiretsu Melek yatırımcılarıyla öğrencilerin buluşturulmasının önü açılmış olacaktır.

Yerelde Farkını Yaratan Gençler

Hem öğrencilerden hem de paydaşlardan olumlu geri bildirim alan projenin Türkiye genelinde yerelde yayılması ve üniversiteli gençlerden bulundukları ilin ihtiyaçlarına göre teknolojiyi ve online ortamları kullanarak, kendi illerinde fark yaratmaları bekleniyor…

Etiketler Eğitim
Yorumlar
Kalan Karakter 800