Satış ortaklığı nedir nasıl yapılır?

Satış ortaklığını daha önce duydunuz mu? İnternetin gelişmesiyle birlikte para kazanma yolları da şekillendi. Bunlardan biri de satış ortaklığı.

Bir internet sitesi üzerinden yapacağınız satış ortaklığı için herhangi bir saat dilimi yok. Müşteriye ulaşmanız sizin için yeterli. Peki satış ortaklığı nasıl yapılır, gerçekten kazanç elde edilir mi?

Öncelikle satış ortaklığı nedir sorusuna yanıt vererek başlayalım. Satış ortaklığı (Affiliate Marketing)  internet sitesi üzerinden yapılan bir kazanç yöntemi. Bir nevi sanal komisyonculuk… Satış yapılmak istenen ürün ya da hizmet, başka bir kişi ya da kurumun online platformunda  yer alıyor. Ücretsiz yapılacak olan bu pazarlama yöntemiyle müşteri etkileşimi veya satın alma yoluyla komisyon alınıyor. Bu yöntemi artık sadece bloggerlar değil, dünyaca ünlü siteler de kullanıyor.

Şimdi biraz satış ortaklığını örneklendirelim:

Bir blog siteniz var, orada seyahatle ilgili yazı yazıyorsunuz diyelim. İyi de takipçi sayısı elde ettiyseniz, işte şimdi satış ortaklığını gerçekleştirmeniz mümkün. Bir tatilinizi anlatıyorsunuz ve bu tatilde otel yerine çadırda kalmayı tercih ettiniz. Burada anlaştığınız bir çadır markasını satabilirsiniz. Eğer buradan bir satış gelirse komisyon şeklinde para kazanmanız mümkün.

Tek bir firma ile anlaşarak ortaklık yapabileceğiniz gibi, satış ortaklığı havuzlarından yerli ve yabancı farklı affllate market linklerine ulaşabiliyorsunuz. Tabii satış ortaklığı havuzlarına önce üye olmak gerekiyor. Sonrasında istediğiniz linki alıp kullanabiliyorsunuz.

Nasıl davranmak gerekiyor? Öncelikle bu bir reklam değil, yani eğer müşteriyi itecek bir yazı yazarsanız ürünü de kötü etkiler. Müşterileriniz sizin sayfanıza göre belirleniyor. O yüzden alanınızı iyi belirlemeniz ve ona göre bir satış ortağı bulmanız gerekiyor.

Kira sözleşmelerinde dikkat edilmesi gerekenler hususlar Kira sözleşmelerinde dikkat edilmesi gerekenler hususlar Gayrimenkul hukuku uzmanları, kiracılara, "haksız tahliye davasıyla karşı karşıya kalmamak için mülk sahibi ile sözleşme imzalarken dikkat etmeleri gereken hususlar" konusunda uyarılarda bulundu.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800
SELDA ERKOL
Merhaba; Detaylı bir yazı olmuş emeğinize sağlık