Sağlık Sigortasında Ayakta Tedavi Ve Yatarak Tedavi Nedir?

Özel sağlık sigortası yaptırdığınız zaman karşınıza iki seçenek çıkıyor; Yatarak tedavi ya da ayakta tedavi. İkisi beraber tercih edilebileceği gibi ayrı da sigortanız yapılabiliyor. Peki ayakta ve yatarak nedir, hangi hastalıkları karşılar?

Özel sağlık sigortası, seçtiğiniz tedavi yöntemine göre, hastalık halinde sağlık giderlerinin karşılanmasını sağlıyor. Ayakta tedavi ve yatarak tedavi olarak ikiye ayrılan tedavi yöntemlerini gelin inceleyelim…

Ayakta Tedavi

Gün geçtikçe kullanımı yaygınlaşan özel sağlık sigortasında sunulan seçeneklerden biri, ayakta tedavi yöntemi.

Ayakta tedavi, yatarak tedavinin kullanılmadığı durumlarda karşımıza çıkıyor. Örneğin MR çektirmek, kan tahlili yaptırmak gibi 24 saatten az sürecek olan tedaviler bu kategoriye giriyor. Sigortalı ayakta tedavi sayesinde doktor - ilaç masraflarını da karşılayabiliyor. Yatarak tedavi ise ayakta tedaviye göre daha kapsamlı. Ameliyat malzemelerinden tutun da oda masrafına kadar yatış verilen tüm hastalıklar yatarak tedaviyle karşılanıyor.

Katılım Ücreti Var!

Ayakta tedavide sigortalı katılım ücreti ödüyor. Katılım ücreti sigorta şirketlerine göre farklılık göstermekte. Anlaşmanızı imzalarken bu durumu göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

Yatarak Tedavi

24 saatten az olmamak şartıyla hastanelerde yatması gereken hastalıklar, yatarak tedavi sigorta kısmına giriyor. Eğer yatarak tedavi yöntemini tercih ettiyseniz, özel sağlık sigortanız sizin tedavi masraflarınızla birlikte bütün acil ihtiyaçlarınızı karşılıyor. Yatarak tedaviden yararlanmanız için hastanenin size yatış vermesi gerekiyor. 

Hangi Teminatlar Yatarak Tedaviye Dahil?

Yatarak tedavide poliçeye dahil olan kısımlar genellikle değişmez. Hastane masrafları, ambulans, kullanım cihazları, oda yemek masrafları, ameliyat masrafları, röntgenler... Aklınıza hastane ile ilgili gelebilecek her şey yatarak tedaviye dahil. Tek şart var o da hastanenin size yatış vermesi. 

Yorumlar
Kalan Karakter 800