Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Sigortalısınız ama özel hastanelerin hizmetlerinden de yararlanmak istiyorsunuz. Fakat yüksek ücretler gözünüzü korkutuyor. Artık üzülmeyin; Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile korkmanıza gerek yok. Nasıl mı? İşte 6 soruda Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nın ayrıntıları!

SGK'dan sigortası yatanlar için özel hastanelerde tedavi olmayı mümkün kılan tamamlayıcı sağlık sigortası ile ilgili merak edilen soruların cevabını burada bulabilirsiniz

1.Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

SGK’lı olan vatandaşların fark ödemeden özel hastanelerde tedavi olabilmesini sağlayan sigorta türüdür Tamamlayıcı Sağlık Sigortası. 60 yaşın altında olan her Türk Vatandaşı yüksek prim ödemeden bu sigortaya başvurarak SGK’nın anlaşmalı olduğu özel hastanelerde tedavi olabilir.

2.Tamamlayıcı Sağlık Sigortasına Kimler Başvurabilir?

T.C vatandaşı, her sigorta şirketine göre üst sınırın değiştiği fakat en fazla 60 yaşında ve Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı olan herkes Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptırabilir.

3.Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nın Avantajları Nelerdir?

En büyük avantajı; özel sağlık sigortaları, özel hastanelerde ayakta tedavilerin genellikle %80’i karşılarken, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nda ise %100’ü karşılanmasıdır.

Diğer bir avantajı ise teminat kapsamına girmek için belli bir süre gerekmemesidir. Özellikle doğum sigortası için de bir bekleme süresi yoktur. Sadece doğum teminatı da seçilirse seçilen poliçe farklı fiyatlandırılır.

4.Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nın Teminatları Nelerdir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nın iki tür teminatı vardır: Yatarak ve ayakta + yatarak.

  • Yatarak Tedavi

Tek başına da satın alabileceğiniz yatarak tedavi, sigorta başlangıç tarihinden sonra gerçekleştirilen rahatsızlıklarda, doktorun raporda ayrıntılı olarak belirtmesi ve tıbben gerekli olması şartıyla; sigortalının hayati bir tehlikeye neden olabilecek acil sağlık durumlarında geçerlidir.

  • Ayakta ve Yatarak Tedavi

Ayakta ve yatarak tedavi teminatı tıbbı müdahalelerin yanı sıra tahlil, fizik tedavi, radyoloji gibi tedavileri kapsamaktadır. Her muayene için ayrı tanı işlenir. Fakat ayakta ve yatarak tedavi poliçe kapsamı boyunca yılda sadece 6 kez ile sınırlandırılmıştır. 6 adet muayeneden sonra oluşabilecek diğer ayakta tedavileri kapsamayacaktır. Teminat kapsamına girmek için belli bir süre beklenmesi de gerekmemektedir.

5.Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yaptırmak Zorunlu Mu?

Tamamen isteğe bağlı olarak yaptırılan Tamamlayıcı Sağlık Sigortası özel sigorta şirketleri tarafından sunulmakta olup herhangi bir zorunluluğu yoktur.

6.Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile Özel Sağlık Sigortasının Farkları Nelerdir?

  • Tamamlayıcı Sağlık sigortasını yaptırabilmeniz için SGK’lı olmak zorunludur, özel Sağlık Sigortası’nda ise 0-60 yaş aralığında olmanız yeterlidir.
  • Özel Sağlık Sigorta’larında hastane gruplarını siz belirleyebilirsiniz fakat Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nda sadece SGK’nın anlaşmalı olduğu hastanelerden faydalanabilirsiniz.
  • Tamamlayıcı Sağlık Sigortası sadece yurt içinde geçerli iken, Özel Sağlık Sigortası isteğe bağlı olarak yurt dışında da geçerli olabilir. 
  • Özel Sağlık Sigortası’nda katılım payınız isteğe bağlıdır. Katılım payınız ne kadar yüksekse sigortaya ödeyeceğiniz miktar o kadar fazla olur. Örneğin katılım payınız %30 ise hastane masrafınızın %30’unu siz, geriye kalan %70’ini sigorta öder. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nda ise hastane masraflarınızın %100’ü sigorta ve SGK karşılar.
  • Özel sağlık Sigortası’nda ayakta tedavi limitini siz belirlersiniz, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nda ise ayakta tedavi limiti 6 ile sınırlandırılmıştır.
Yorumlar
Kalan Karakter 800