Tatil Yapmak İçin Kredi Çekilir Mi?

Sömestr tatili, yaz tatili, bayram tatili derken TÜRKİYE’DE resmi tatil ve SENELİK İZİN ,ortalama BİR AY. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki Türkiye’de halkın yarısı TATİL BÜTÇE’sini planlamıyor. Tatil bir İHTİYAÇ.

New York Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre 5 yıl hiç tatil yapmamış birinin KALP KRİZİ geçirme riski, en az bir hafta tatil yapana göre %30 daha fazlaymış.

1.Acil bir durum olmadıkça, tatil için BORÇ, KREDİ almayın: Tatilde dinlenmek, eğlenmek, huzur olmalı, SUÇLULUK DUYGUSUna yer yok!

2.Tatil BÜTÇESİ: Tatil için SENEDE kaç para harcayabilirsiniz? Geçmiş senelerde tatilde yaptığınız tüm giderleri toplayın.

3.Her ay düzenli BİRİKİM: Senelik tatil bütçenizi aylara yayın. Senelik tatil gideriniz 2400 TL her ay kenara 200 TL koyun. Ayrı hesapta otomatik birikim yapım.

4.Erken rezervasyon: Örneğin şimdiden önümüzdeki tatilleri düşünün. Erken Rezervasyon ile tatil giderlerinizi %50 oranında düşürebilirsiniz. Özellikle YURTDIŞI tatillerinde vize önemli…

5.Erken Rezervasyon Sigortası hizmetini kullanın. Herhangi bir aksilik çıkarsa param yanar endişesiyle erken rezervasyon yaptırmaktan kaçınanlar,  düşük bir miktara Erken Rezervasyon Sigortası yaptırarak, tatillerini son 72 saat kalana kadar iptal ettirebilirler

6.Araştırma/internet: Çok fırsat, SEÇENEK, olanak var. Bütçenizi aşan tatillere giderek, tatil sonrası huzurunuzu bozmayın. Yurtdışı tatili yapacaklara hatırlatmalar;

Seyahat sigortası, havalimani vergisi, vize ücreti, müze girişi, ekstra tur ücretleri gibi masrafları önceden öğrenip, bütçenize ekleyin.

Yurtdışı seyahatlerinde en güvenli yol kredi kartı veya banka kartı kullanımıdır. Birinin kullanılamaz hale gelmesi ihtimaline karşı yanınıza iki kart alın. Ancak kredi kartının ihtiyaçlarınız ve güvenliğiniz için yanınızda olduğunu unutmayın.

Yurtdışında alışveriş yapmayı planlıyorsanız, bu da tatil bütçenize dahil olmalı. Vergi iadeli alıyorum mantığı ile gördüğünüz her şeyi satın almaya kalkmayın, bütçenizi aşmamaya özen gösterin.

Gideceğiniz ülke hakkında detaylı bilgi edinin, olmadı gittiğim yerden alırım demek yerine, bavulunuza gideceğiniz ülkeye uygun ihtiyaçlarınızı koyun.

Alışveriş yapma tutkusu olan bir kişiyseniz, gitmeden önce bütçeniz dahilinde alabileceklerinizi planlayın, farklı bir şey almaya niyetlendiğinizde iki kere düşünün.

İnternet sayesinde tüm bilgilere anında ulaşabileceğimizi bildiğimize göre, gideceğiniz şehirde bütçenize uygun restoranları da planlayabilirsiniz.

Herkese hediye almaya çalışmayın.

Başınıza ne zaman ne gelebileceğini kimse bilemez, dolayısıyla yurtdışına çıkarken mutlaka sigorta yaptırın.

TATİLİNİZİ PLANLAYIN HUZURU YAKALAYIN...

- Özlem Denizmen'in yazısından alınmıştır.

Yorumlar
Kalan Karakter 800